‘Problemen groeien voor KV Oostende, club strijdt tegen dreigend faillissement’

‘Problemen groeien voor KV Oostende, club strijdt tegen dreigend faillissement’

27-09-2023 22:20
7

De toekomst van KV Oostende is onzeker, de kustclub begeeft zich in zwaar weer. KV Oostende moet voor de rechtbank van koophandel verschijnen omdat deurwaarders blijven komen wegens wanbetalingen, weet Het Belang van Limburg.

Het faillissement van Oostende kan nog niet worden uitgesproken, maar de club moet de chaos zien op te lossen. Oostende wacht al langere tijd op een overname, zodat de chaos die veroorzaakt is door de Amerikaanse eigenaars kan worden opgelost.

De problemen van Oostende worden ook duidelijk door het groeiende aantal deurwaarders. De spelers, trainers en bedienden die bij Oostende werken worden nog wel betaald, maar veel leveranciers klagen al maandenlang over achterstallige betalingen. Dit gaat van de bakker tot de cateraar.

Oostende moet zich verantwoorden voor de rechtbank van koophandel
Het financiële wanbeleid bij Oostende zorgt ervoor dat de club zich moet verantwoorden voor de rechtbank van koophandel in Brugge als onderneming in moeilijkheden. Het is geen rechtszaak, maar Oostende moet uitleggen hoe het de continuïteit van de club kan verzekeren.

Het kan zijn dat Oostende een betalingsplan opgelegd krijgt om het faillissement te vermijden. Als dit niet lukt dan is het voortbestaan van de club in gevaar. Naast de financiële zorgen is Oostende ook sportief niet goed gestart aan het Challenger Pro League-seizoen. Oostende staat 13e en behaalde 5 op 18.