Zulte Waregem niet blij met Deinze-fans: 'Serieuze schade in het bezoekersvak'

Zulte Waregem niet blij met Deinze-fans: 'Serieuze schade in het bezoekersvak'

25-09-2023 19:00
2

SV Zulte Waregem kreeg afgelopen weekend KMSK Deinze over de vloer. Sommige bezoekende fans wisten zich blijkbaar niet in te houden. Volgens Essevee is er heel wat schade aan het bezoekersvak.

Door een doelpunt van Lennart Mertens kwam Zulte Waregem op achterstand. Door twee doelpunten van Jelle Vossen won Essevee uiteindelijk met 2-1. Volgens Zulte Waregem kwam dat mede door de thuisaanhang. “Ze hebben zeker mee geleid tot de overwinning tegen Deinze” vertelt de clubleiding.

De fans van Zulte Waregem krijgen dan ook een dankwoord. 'Een burenduel is altijd een geladen wedstrijd. En het siert de Essevee-supporters dat ze het team op een correcte en vooral positieve manier hebben blijven steunen. Bedankt fans!'

Over de fans van Deinze zijn ze aan de Gaverbeek minder te spreken. 'Door het gebruik van o.a. pyrotechnisch materiaal in het bezoekersvak is er echter veel schade in de bezoekerstribune, de ledboarding en het sanitair', stelt Zulte Waregem.

Deinze wacht mogelijk de rekening
Tot slot klinkt het nog bij Zulte Waregem: 'Essevee betreurt dit ten sterkste. Dergelijk gedrag schaadt hun club en het voetbal in het algemeen. Essevee zal de omvang van de schade berekenen en bekijkt met het bestuur van KMSK Deinze de vergoeding voor de herstelkosten.'