Vrancken na gelijkspel Genk – STVV: “Ploeg viel bij momenten uit elkaar”

Vrancken na gelijkspel Genk – STVV: “Ploeg viel bij momenten uit elkaar”

24-09-2023 17:22
3

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KRC Genk, reageert na het 3-3 gelijkspel in de Limburgse derby tegen STVV. Vrancken schrok van de eerste helft waarin STVV via Aboubakary Koita met 0-3 voor kwam. Genk herpakte zich in de tweede helft via doelpunten van Bilal El Khannouss, Tolu Arokodare en Joseph Paintsil.

Vrancken geeft aan wat er volgens hem mis ging bij Genk in de eerste helft. "Onze ploeg viel bij momenten uit elkaar, te weinig, te passief in het balbezit. De verdedigende linie stond te laag, dat heeft met lef te maken", citeert Sporza Vrancken.

Vrancken bekijkt de match van Genk tegen STVV ook vanaf de positieve kant. Genk maakte een 0-3 achterstand goed tot een 3-3 gelijkspel. “In de eerste helft viel onze ploeg uit elkaar, maar in de tweede helft vochten ze samen voor die eerste goal”, deelt Vrancken.

Vrancken wordt gevraagd hoe hij Genk weer op de rails kreeg in de tweede helft. "Het belangrijkste was: we moesten laten zien dat we een team waren. Als de eerste goal viel, konden we daarop bouwen", besluit Vrancken.