OFFICIEEL: Barcelona maakt contractverlenging van trainer Xavi bekend

OFFICIEEL: Barcelona maakt contractverlenging van trainer Xavi bekend

22-09-2023 20:37

Xavi heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij FC Barcelona. De Spaanse trainer heeft zijn lot niet heel lang verbonden aan de Catalaanse club. Xavi heeft een contract getekend tot 2025 met een optie voor nog een extra jaar.

Eerder liet Xavi al weten dat er een akkoord was bereikt tussen beide partijen. De oud-speler van de club is sinds november 2021 coach van de Catalanen. Xavi was toen de opvolger van de ontslagen Ronald Koeman. De Spanjaard was eerder trainer bij Al Sadd in Qatar, de club waar hij zijn voetbalcarrière ook afsloot, nadat hij daarvoor zijn hele loopbaan voor Barcelona had gespeeld.

Barcelona is op het moment bezig met de contractverlenging van een aantal belangrijke figuren binnen de club. De Catalanen sloegen al een grote slag met een nieuwe verbintenis voor Alejandro Baldé, Lamine Yamal en nu dus ook Xavi. De volgende die zijn contract moet verlengen is Frenkie de Jong, maar de zaakwaarnemers van de middenvelder lijken daarbij het onderste uit de kan te willen halen. De reden: de houding van de Barcelona-leiding vorig jaar zomer toen de club de Nederlander wilde verkopen.

Deze week was Xavi met Barcelona nog aan het feest in de Champions League. De Catalanen haalden het met 5-0 van Royal Antwerp FC.