Vanhaezebrouck is niet mals na gelijkspel KAA Gent: “Niet om aan te zien”

Vanhaezebrouck is niet mals na gelijkspel KAA Gent: “Niet om aan te zien”

22-09-2023 07:20 Laatste update: 07:39
14

KAA Gent speelde in de Conference League 1-1 gelijk tegen het Oekraïense Zorya Luhansk. In Polen zag coach Hein Vanhaezebrouck dat de Buffalo’s niet konden overtuigen.

HVH zag KAA Gent op de sukkel. “Van in het begin liep het mis”, citeert Het Laatste Nieuws Vanhaezebrouck. “We waren niet scherp. Alles duurde te lang, onze wingbacks konden zich niet doorzetten. Het was harken. Sommige spelers pakten gewoon geen initiatief, lieten de bal aan een ander.”

De coach was niet mals voor zijn spelers. “Het was altijd aan dezelfde spelers om iets te forceren, maar dan lukt het niet. Bij momenten was het niet om aan te zien. Traag voetbal. Ongelooflijk traag. Jongenslief. Onvoorstelbaar. Je kan dan proberen te pushen langs de kant, maar dat verandert er niets aan.”

KAA Gent kwam op voorsprong, maar gaf dat meteen uit handen. “Een tegendoelpunt dat nooit mag vallen. Enkele spelers waren te laks. Het is niet omdat je eerste staat in België dat je zomaar over iedere ploeg heenloopt. Sommigen hebben dat nog niet door. Sven Kums wel - die haalde een hoog niveau. Hij was een voorbeeld.”