KAA Gent komt niet verder dan een gelijkspel tegen  Zorya Luhansk

KAA Gent komt niet verder dan een gelijkspel tegen Zorya Luhansk

21-09-2023 22:54 Laatste update: 23:03
20

KAA Gent heeft op de openingsspeeldag van de Conference League niet kunnen winnen. Tegen Zorya Luhansk kwamen de Buffalo's niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een resultaat waar Gent niet tevreden mee mag zijn.

Als ploeg uit pot 1 en bijgevolg groepsfavoriet trapte Gent haar Europese groepsfase af met een bezoek aan Zorya Luhansk, al schiet die omschrijving eigenlijk tekort. Door de oorlog in Oekraine haspelt de ploeg haar Europese thuiswedstrijden namelijk af in het Poolse Lublin. Door de beperkte steun rekende Gent dus stiekem nog wat meer op de drie punten.

De Oost-Vlamingen trachtten het laken dan ook van bij de aftrap naar zich toe te trekken. Ze eisten het balbezit op, maar erg veel doelrijpe mogelijkheden vielen daar niet uit. Hugo Cuypers trapte een keertje voorlangs en Archie Brown besloot voorbij het half uur op de doelman. Aan de overzijde was het vooral uitkijken voor Eduardo Guerrero, al bleef het al bij al rustig voor de kooi van Davy Roef.

Meteen koud gepakt
Als Gent na de pauze iets wilde rapen, zou het een versnelling hoger moeten schakelen. Dat deed het ook. Tot twee keer toe kwam Pieter Gerkens er dicht bij, vooral bij zijn tweede poging, die hij van kortbij alsnog naast het kader besloot. Net toen Guerrero een open kans de nek omwrong, sloegen De Buffalo's toe. Wie anders dan Cuypers duwde een voorzet (met wat medewerking) binnen.

Daarmee leek de klus geklaard, maar drie minuten later al volgde een koude douche. Niet toevallig sloeg ook Guerrero toe vanop een lage center. Gent moest dus opnieuw aan de bak, maar zou uiteindelijk niet slagen in haar opzet. Malick Fofana zag zijn poging stranden in het zijnet. Cuypers was er vervolgens nog het dichtst bij. Hij werd ontzegd door de paal. Zo bleven de troepen van Hein Vanhaezebrouck steken op 1-1. Maccabi Tel Aviv gaat nu aan de leiding in groep B na een 3-2-zege tegen de IJslanders uit Breidablik.