Geen droomdebuut voor Antwerp, Barcelona paar maatjes te sterk voor The Great Old

19-09-2023 22:49 Laatste update: 23:05
94

Het debuut van Royal Antwerp FC in de Champions League is geweest. Het werd geen droomdebuut voor The Great Old. FC Barcelona was een paar maatjes te sterk voor Antwerp. De Catalanen haalden het met 5-0.

Van Bommel had voor de aftrap een verrassing in petto. De Nederlander dropte zijn landgenoot Wijndal op links. De Laet begon op de bank. Of Barcelona de match belangrijk vond? Wees maar zeker van ja. Xavi liet haast al zijn grote namen beginnen. Ook Gündoğan kwam weer in de ploeg naast Gavi en De Jong. Voorin kreeg Lewandowski het gezelschap van Felix en Raphinha.

De eerste tien minuten wist Antwerp in Spanje te overleven, maar toen kreeg Felix het op zijn heupen. De Portugees versnelde de aanval. Hij kreeg de bal terug, ging de zestien in en schoot het leer na 11 minuten voorbij Butez.

Felix bleef een gesel voor de achterhoede van Antwerp. Bataille zag sterren. Na 19 minuten dook Felix nog maar eens op in de rug van zijn tegenstander. Aan de tweede paal vond hij Lewandowski. De Pool deed tegen Antwerp wat hij eerder al tegen 32 andere tegenstanders in de Champions League deed, scoren. Antwerp hoopte nog even op de VAR, maar van buitenspel was tot twee keer toe geen sprake.

Antwerp was even de weg kwijt en meteen na de 2-0 volgde ook de 3-0. Daar was wel pech mee gemoeid. Een bedrijvige Raphinha zocht op links een mannetje in het centrum, maar die had de Braziliaan uiteindelijk niet nodig. Via het lichaam van Bataille vloog de bal opnieuw in doel. Antwerp haalde uiteindelijk met 3-0 de rust.

Forfaitscore
Na de pauze kregen we hetzelfde wedstrijdbeeld. Barcelona tikte de bal vrolijk rond op de helft van Antwerp. The Great Old kon haast niet meer dan toekijken. Toen het publiek duidelijk maakte dat het gerust nog een doelpuntje kon smaken, luisterden de spelers van de thuisploeg. Het was uiteindelijk Gavi die na een reeks van pogingen voor de 4-0 zorgde. Het duo Raphinha – Felix zette uiteindelijk de forfaitscore op het bord.

In het laatste deel van de tweede helft was het vooral zaak om de vervangingen en de gemiste kansen van Barcelona te noteren. Yamal combineerde beide. Het zestienjarige talent mocht zich even tonen, maar had pech in de afwerking. Yamal scoorde al voor de nationale ploeg van Spanje, maar kon ook tegen Antwerp net niet zijn eerste voor de hoofdmacht van Barcelona te scoren.