Promovendus RWDM weet het stugge Cercle Brugge te verslaan

16-09-2023 18:04
14

Promovendus RWDM weet knap met 2-1 te winnen van Cercle Brugge. RWDM deed dit via doelpunten van Makhtar Gueye en Luis Segovia. Namens Cercle Brugge scoorde Kevin Denkey het openingsdoelpunt.

RWDM ontving Cercle Brugge in de Jupiler Pro League. Cercle Brugge kwam al na 6 minuten op voorsprong via de trefzekere spits Kevin Denkey. RWDM liet het hier niet bij zitten, de promovendus zette aan om weer op gelijke hoogte te komen.

Dit lukte RWDM via Makhtar Gueye. Siquet verloor de bal aan Biron, die vervolgens met zijn voorzet Gueye wist te vinden. De VAR keek nog even of Biron geen overtreding had gemaakt op Siquet, dit bleek niet het geval 1-1.

Het bleek een zenuwachtige match tussen RWDM en Cercle Brugge. Na 34 minuten spelen dacht Cercle Brugge op voorsprong te komen, maar de treffer van Minda werd afgekeurd door de VAR. De spelers gingen rusten na een intense eerste helft.

De tweede helft begon vrij rustig, totdat RWDM in de 57e minuut de voorsprong nam. Luis Segovia kopte namens RWDM de 2-1 tegen de touwen. Het doelpunt bracht RWDM meer vertrouwen en dit was te zien in het spelbeeld.

Cercle Brugge maakte in de volgende fase van de tweede helft een uitgebluste indruk. Het hoge druk zetten van Cercle Brugge leek niet meer te werken. RWDM boekte een knappe overwinning tegen Cercle Brugge.