De Wilde verliet Anderlecht voor Cercle: Hier krijgen jonge spelers volop kansen

De Wilde verliet Anderlecht voor Cercle: "Hier krijgen jonge spelers volop kansen"

16-09-2023 16:22
5

RSC Anderlecht zag deze zomer een pak talenten vertrekken en moest onder andere afscheid nemen van Nils De Wilde. De middenvelder koos voor Cercle Brugge en legt die stap nu uit.

Bij Anderlecht had De Wilde een aflopend contract, waardoor hij op zoek mocht naar een nieuwe club. Hij koos voor Cercle Brugge, maar heeft ook goede herinneringen overgehouden aan zijn periode bij paars-wit. Vooral dan aan de tijd toen Vincent Kompany er nog coach was.

"Onder Kompany mocht ik bij Anderlecht al een periode bij de eerste ploeg meetrainen", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. "Kompany was en is een trainer die gelooft in de jeugd en die de jeugd ook volop kansen geeft. Maar toen Kompany vertrok werd ik terug geplaatst naar de tweede ploeg."

De Wilde werd teruggezet naar de RSCA Futures, waar hij ook niet helemaal zeker was van een basisplek. Uiteindelijk koos hij deze zomer dan voor Cercle Brugge. "Bij Cercle krijgen jonge spelers volop kansen. Hier kun je stappen zetten, ervaring opdoen en ook als speler beter worden", aldus De Wilde.