Tedesco wil betere prestatie zien: Zelfs op de parking winnen van Estland

Tedesco wil betere prestatie zien: "Zelfs op de parking winnen van Estland"

11-09-2023 15:19
18

Na een overwinning maar mindere prestatie tegen Azerbeidzjan staan de Rode Duivels dinsdag tegenover Estland. Daarin wil Domenico Tedesco een ander gezicht tonen met de nationale ploeg en wél overtuigen.

In Azerbeidzjan was het veld niet al te best en ook in eigen land zijn er wat twijfels over het veld. "Het veld is geen excuus", begint Tedesco op zijn persconferentie. "We moeten gewoon winnen. Zelfs als we hier op de parking tegen Estland spelen", geeft hij aan.

De bondscoach wil Estland echter ook niet onderschatten ."Estland is ook een ploeg die bepaalde kwaliteiten heeft", gaat hij verder. "Ze kunnen de bus parkeren op een goeie manier en dan druk zetten. We moeten proberen de match vroeg naar onze hand te zetten", klinkt het.

Tedesco weet ook dat het beter moet na de partij tegen Azerbeidzjan. "In balbezit was het oké, maar we hadden meer kunnen scoren. Waar ik niet van hield was ons spel toen we de bal niet hadden. Onze pressing was niet goed. We moesten compacter staan waardoor er veel afstand was tussen de linies en er soms solo-pressing was. We moeten onze momenten kiezen", aldus de bondscoach.