'Reden waarom Buchanan niet vertrok bij Club Brugge is bekend'

'Reden waarom Buchanan niet vertrok bij Club Brugge is bekend'

11-09-2023 20:02
1

Club Brugge haalde heel wat nieuwelingen in huis en zag ook flink wat spelers vertrekken. Ook Tajon Buchanan kon andere oorden opzoeken, maar bleef uiteindelijk toch bij Blauw-Zwart. De reden daarvoor is nu ook bekend.

Na een anderhalf seizoen voor Club Brugge gespeeld te hebben had Buchanan wel zijn zinnen gezet op een transfer en kon hij rekenen op flink wat interesse. De grootste naam die dacht aan de komst van de Canadees was Inter, al kwam het uiteindelijk niet tot een overgang.

Bij TSN weet men namelijk dat Buchanan voor Inter enkel een optie was bij een vertrek van Denzel Dumfries. De Nederlander bleef echter in Milaan, waardoor Buchanan niet richting Italië kon verhuizen. Ook andere bestemmingen werden het niet voor de Canadees.

Ook Atlético Madrid, Brentford, Southampton, Sporting CP en Torino toonden nog interesse in Buchanan. Sommige van die clubs vonden geen akkoord met Club Brugge, terwijl andere clubs geen akkoord vonden met Buchanan zelf. Hij wilde niet alleen op sportief vlak een stap vooruit zetten, maar had ook zijn zinnen gezet op een ploeg waar hij als rechterwingback/rechtsachter uitgespeeld kon worden. Naar verluidt ziet hij daar het meeste toekomst voor zijn carrière.