Poissonnier over Rode Duivels: Bibberend de streep bereikt, geen controle

Poissonnier over Rode Duivels: "Bibberend de streep bereikt, geen controle"

09-09-2023 23:20
2

Niels Poissonnier uit zich kritisch op de Rode Duivels na de met 0-1 gewonnen EK-kwalificatiematch tegen Azerbeidzjan. De Rode Duivels wonnen door een doelpunt van linksbuiten Yannick Carrasco. Volgens Poissonnier vindt dat het erbarmelijke veld het niveau van de Rode Duivels niet rechtvaardigt.

Poissonnier is kritisch na het optreden van de Rode Duivels, vooral op de verdediging van de Rode Duivels. “Defensief moet het beter. Stabieler. Anders maak je tegen een gerenommeerd voetballand geen schijn van kans. Of het moet zijn dat Courtois - als hij, eenmaal hersteld van zijn gescheurde kruisband, nog voor de nationale ploeg wíl uitkomen - weer één van zijn begenadigde dagen kent”, schrijft Poissonnier via Het Laatste Nieuws.

Poissonnier zag dat de Rode Duivels uiteindelijk maar nipt een overwinning over de streep konden trekken tegen Azerbeidzjan. Bibberend werd de streep uiteindelijk bereikt. Van enige controle was geen sprake. Geruststellend is dat allerminst, als je weet hoe nietig Azerbeidzjan is - 121ste pas op de FIFA ranking. Deze nieuwe generatie mág overlopen van het zelfvertrouwen en menen dat we volgende zomer in Duitsland iets kunnen betekenen, blind kan het evenwel niet zijn voor de tekortkomingen die er (nog) zijn”, besluit Poissonnier.