Fredberg (Anderlecht): “Late deadline, vandaar ook late transfer Hazard”

Fredberg (Anderlecht): “Late deadline, vandaar ook late transfer Hazard”

09-09-2023 12:43

RSC Anderlecht heeft er een woelige transferperiode opzitten. Fredberg en co sloegen op ‘deadlineday’ nog eens toe. Anderlecht haalde onder andere Thorgan Hazard en toont op die manier haar ambities. Fredberg gaat in gesprek met Het Nieuwsblad

Anderlecht haalde een aantal grote namen in de zomermercato. We lijsten ze op. Dolberg, Rits, Augustinsson, Delaney, Schmeichel en Thorgan Hazard. Vooral die laatste springt er uit. Hazard keert terug naar de Pro League nadat hij bij Zulte Waregem grote indruk maakte. de krant vraagt Fredberg hoe de transfer tot stand is gekomen en of het een voordeel was dat de zomermercato in België later sloot dan in een aantal andere competities. 

“Hij had andere opties . De speler wilde naar ons komen, maar Dortmund wilde wachten tot de deadline om te zien of er nog iets anders mogelijk was”, gaf Fredberg aan. “In die zin speelde de ­late transferdeadline in ons nadeel. Ik ben er vrij zeker van dat we Thorgan een week eerder hadden gehad indien de Belgische transfermarkt was dichtgegaan op 1 september in plaats van 7 september.”

Fredberg begrijpt echter wel dat sommigen een voorstander zijn van een latere deadline. “De Jupiler Pro League is in het internationale voetbal meer een verkoopmarkt dan koopmarkt. Als je een week langer openblijft voor inkomend verkeer, kunnen clubs die op de laatste dag van de transferperiode nog een speler verliezen, een vervanger halen”, aldus Fredberg.