Ajax kan ook niet overtuigen tegen Fortuna Sittard en lijdt opnieuw puntenverlies

Ajax kan ook niet overtuigen tegen Fortuna Sittard en lijdt opnieuw puntenverlies

3 september - 18:29 Laatste update: 19:39
1

Een vernieuwd Ajax heeft ook tegen Fortuna Sittard geen potten kunnen breken. Trainer Maurice Steijn zag zijn ploeg het moeilijk hebben in Nederlands Limburg. Het leverde nieuw puntenverlies op in de Eredivisie: 0-0.

Ajax speelde ondanks flink wat nieuwelingen weer een zeer moeizame wedstrijd. Fortuna kreeg na acht minuten zelfs een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Devyne Rensch was te laat en legde Tijjani Noslin over de knie. Scheidsrechter Sander van der Eijk wees meteen naar de stip. De strafschop werd door Noslin zelf echter huizenhoog over geschoten. Ajax kwam met de schrik vrij, maar speelde zelf weinig klaar. Pas na 34 minuten noteerde Hlynsson het eerste Amsterdamse schot op doel. Zijn poging was een eenvoudige prooi voor doelman Pandur. Brobbey trof op slag van rust wel doel, maar hij stond buitenspel.

In de tweede helft ploeterde Ajax voort, terwijl Fortuna soms dreigend was. Met name Alen Halilovic en Noslin ontpopten zich zondagmiddag tot smaakmakers. Benjamin Tahirovic probeerde het van afstand en Mikautadze was een keer gevaarlijk, maar de ploeg van Steijn speelde te weinig klaar om nog een zege uit het vuur te slepen. Daar konden de volgende debutanten Anton Gaaei en  Chuba Akpom ook geen verandering meer in brengen.

Ondertussen leed Ajax het tweede puntenverlies op rij in de Eredivisie. Daardoor bedraagt de achterstand op koploper PSV nu al vier punten. Fortuna heeft zelfs een puntje meer dan de Amsterdammers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s