Tavolieri: ‘Transfer Onuachu naar KRC Genk afgeblazen, speler baalt’

Tavolieri: ‘Transfer Onuachu naar KRC Genk afgeblazen, speler baalt’

01-09-2023 13:43 Laatste update: 04-09-2023 23:03
53

Paul Onuachu zit voorlopig nog altijd bij Southampton. Volgens Sasha Tavolieri probeert KRC Genk zijn ex-aanvaller alsnog in huis te halen. Eerder op vrijdag werd Onuachu vooral gelinkt aan het Franse Metz.

Het beloven spannende uren te worden voor Onuachu. In de winter verliet hij Genk om aan de slag te gaan in Engeland, maar dat avontuur verliep verre van perfect. Onuachu scoorde niet in de Premier League en op het einde van het seizoen kon Southampton de degradatie niet vermijden.

Op vrijdagochtend pakte L'Equipe uit met het nieuws dat Onuachu op weg was naar Metz. De Franse promovendus verkocht eerder deze week zijn spits Georges Mikautadze aan Ajax. Om de ex-speler van Seraing te vervangen is blijkbaar Onuachu in beeld.

Wil Metz Onuachu in huis halen, dan moet het vrijdag voor 23.59 een akkoord vinden met Southampton en de speler. De Franse zomermercato loopt dan immers af. De Belgische transfermercato loopt nog enkele dagen door. Volgens Tavolieri onderhandelt Genk momenteel met Southampton om Onuachu terug naar België te halen.

Update: Voorlopig is er nog altijd geen doorbraak in het dossier van Onuachu. Volgens Tavolieri zijn de 'verwachtingen van Southampton gestegen'. Afwachten dus.

Update: Volgens journalist Sacha Tavolieri is de transfer van Paul Onuachu naar KRC Genk definitief afgeblazen. Naar verluidt baalt de Nigeriaan zelf van de situatie.