'Bayern München zet zich schrap en verwacht openingsbod van 30 miljoen'

'Bayern München zet zich schrap en verwacht openingsbod van 30 miljoen'

31-08-2023 10:45

Bayern München verwacht dat Liverpool op zeer korte termijn een openingsbod van 30 miljoen euro gaat uitbrengen op Ryan Gravenberch. Dat meldt BILD. De middenvelder hoopt nog voor het sluiten van de markt te kunnen vertrekken uit Zuid-Duitsland. 

Het doorgaans goed geïnformeerde The Athletic maakte woensdagmiddag al melding van de interesse van Bayern in Gravenberch. Van een openingsbod was toen nog geen sprake. Inmiddels wordt de verwachting uitgesproken dat Liverpool bereid is om een openingsbod van 30 miljoen euro op tafel te leggen. Dat is meer dan dat Der Rekordmeister vorige zomer aan Ajax betaalde voor de Oranje-international (24 miljoen euro vast). 

BILD weet daarnaast ook dat Gravenberch, die bij Bayern nog een contract heeft tot medio 2027, niets liever wil dan de overstap maken naar Anfield. Manager Jürgen Klopp zou de 21-jarige Nederlander al overtuigd hebben van het feit dat hij 'perfect' in het Liverpool-systeem past.

Mocht Gravenberch na 34 officiële optredens daadwerkelijk vertrekken bij Bayern, dan moet de ploeg van trainer Thomas Tuchel snel op zoek naar een vervanger. Daarvoor heeft de club Fulham-middenvelder João Palhinha op het oog. De Premier League-club kan naar verluidt een bod van 60 miljoen euro verwachten, al verlangt het 80 miljoen euro.