“Ik vond de tackle van Koffi (Charleroi) geen rood,  van Diawara (Anderlecht) wel”

“Ik vond de tackle van Koffi (Charleroi) geen rood, van Diawara (Anderlecht) wel”

28-08-2023 09:26
47

Bij de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Sporting Charleroi (2-1) waren enkele discutabele fases. Scheidsrechter Lothar D’hondt had bij een paar fases een rode kaart kunnen trekken.

Voormalig bondscoach René Vandereycken sprak met Het Belang van Limburg over die fases. “Ik vond de tackle van Koffi geen rode kaart. Je zou wel nog kunnen discussiëren over de intensiteit van de tackle en of het al dan niet een gele kaart is. Hij gaat inderdaad op een agressieve manier naar de bal toe, maar hij raakt Dolberg niet.”

Volgens de analist raakt Koffi enkel de bal. “Hij blokkeert volledig de bal, dat is niet bal én man spelen. Doordat Dolberg omhoog springt, lijkt het gewoon spectaculair. Ik kan er dus zeker inkomen dat de VAR niet ingrijpt en dat er geen rood getrokken wordt. De tweede tackle van Koffi is helemaal anders, die is niet te vergelijken met de eerste.”

Vanderecyken vindt wel dat Anderlecht rood verdiende. “Opnieuw lijkt het spectaculair omdat de speler (Rits, red.) over de bal springt. Die fout van Diawara iets later in de eerste helft, dat vond ik dan wel weer een rode kaart. Een speler van dat niveau moet zich daar toch kunnen inhouden? Hij kon zijn voet volgens mij wel nog terugtrekken.”