Vanderhaeghe verliet België voor avontuur in Saudi-Arabië: Je maakt hier wat mee

Vanderhaeghe verliet België voor avontuur in Saudi-Arabië: "Je maakt hier wat mee"

27-08-2023 14:12
11

Heel wat spelers trokken de voorbije maanden richting Saudi-Arabië, maar ook trainers kozen voor de zandbak. Eentje daarvan is Yves Vanderhaeghe, die nu trainer is bij de tweedeklasser Al-Faisaly.

Voor de 53-jarige West-Vlaming een opvallende nieuwe uitdaging en meteen ook zijn eerste buitenlandse avontuur. En dan meteen in Saudi-Arabië. "Soms gelooft ge uw ogen niet", geeft Vanderhaeghe aan in een gesprek met Het Nieuwsblad.

Nachtritme
In Saudi-Arabië blijkt het leven zich onder andere voornamelijk in de avond en 's nachts af te spelen. "Rond middernacht zie je vrouwen en kinderen aan de speeltuintjes. Ernaast staat dan een karretje met softijs. Wij stoppen daar ook altijd", lacht hij. "Of mensen die ’s nachts in de berm langs de autostrade hun tent opzetten om samen thee te drinken."

Ook de voetballers lijken vooral een nachtritme te hebben, ondanks hun verplichtingen op de club overdag. "Deze week waren we op afzondering. Rond halfeen ’s nachts hoorde ik lawaai op de gang. Zaten ze daar gezellig met een man of negen in een hoekje, op een tapijt, koffie te drinken en te lachen", vertelt Vanderhaeghe nog.

Toch is het een onvergetelijke ervaring voor Vanderhaeghe, die ook beseft dat het snel voorbij kan zijn. "Ge mist natuurlijk uw familie, ge mist veel. Wij klagen wel over het weer, maar in België hebben wij alles. Die opofferingen maak ik graag. Zeven maanden thuiszitten en geen geld verdienen, op uw 53ste, dat is ook maar triest", besluit hij.