Delaney landt bij Anderlecht: Riemer stopte niet met bellen, héél overtuigend

Delaney landt bij Anderlecht: "Riemer stopte niet met bellen, héél overtuigend"

25-08-2023 16:42 Laatste update: 17:35
3

Na een lauwe aanhef is RSC Anderlecht helemaal op dreef op de zomerse transfermarkt. Met Thomas Delaney haalde het recent een brok ervaring aan boord. De centrale middenvelder moet de Brusselaars veel leiderschap bijbrengen en is blij om in een Deens nest te belanden.

Vrijdag gaf Delaney zijn allereerste persconferentie als Anderlecht-speler. Waarom hij nu net voor paars-wit koos, kreeg hij voorgeschoteld. De meervoudige Deense international liet twee duidelijke redenen verstaan. De eerste luistert naar de naam van Brian Riemer. "Je bent niet gestopt met mij te bellen, je was zéér overtuigend", lacht Delaney in aanwezigheid van zijn kersverse trainer volgens Het Laatste Nieuws.

Daarnaast sprak ook het project in Brussel hem uitermate aan. "Anderlecht blijft voor mij een grote club. Een club met een immens verleden ook", paait hij de supporters alvast. Uit de vele gesprekken met Riemer en CEO Sports Jesper Fredberg geraakte Delaney overtuigd van de ambities van de club. "Dat is iets waar ik deel wil van uitmaken", klinkt het. Tot slot deed ook de Deense connectie een (kleine) duit in het zakje. "Het is ook prettig om een aantal bekende gezichten tegen te komen. Augustinsson en Dolberg ken ik nog van bij Sevilla, maar een invloed op mijn keuze voor Anderlecht had dat niet."

Anderlecht huurt hem in eerste instantie van Sevilla, maar in die overeenkomst is ook een aankoopoptie opgenomen. Meer dan waarschijnlijk blijft de samenwerking niet beperkt tot één jaar. "In de gesprekken over de toekomst met Jesper en Brian keken we al verder dan dat ene seizoen. Als alle partijen tevreden zijn, dan denk ik wel dat ik hier nog een paar jaar zal blijven", geeft Delaney toe.