Fredberg over Delcroix van RSCA naar Burnley: “Op meer speeltijd kunnen rekenen”

Fredberg over Delcroix van RSCA naar Burnley: “Op meer speeltijd kunnen rekenen”

22-08-2023 21:34
5

Hannes Delcroix, de 24-jarige centrale verdediger, heeft RSC Anderlecht officieel verlaten voor FC Burnley van hoofdtrainer Vincent Kompany. Jesper Fredberg, de CEO Sports van Anderlecht vertelt over de transfer van Delcroix.

Fredberg begint door Delcroix te bedanken voor zijn jaren bij Anderlecht. “Allereerst willen we Hannes bedanken voor al die jaren bij onze club. Hij bevindt zich nu in een moment in zijn carrière dat hij op meer speeltijd moet kunnen rekenen dan bij ons mogelijk was”, deelt Fredberg via de officiële kanalen van Anderlecht.

Fredberg geeft aan dat Anderlecht content is met de transfer van Delcroix. Volgens de CEO Sports zal Anderlecht altijd een thuis zijn voor Delcroix.  “We zijn dus tevreden dat we een oplossing hebben gevonden die alle partijen tegemoetkomt. We wensen Hannes veel succes, hij zal altijd welkom zijn in zijn thuis in Anderlecht", besluit Fredberg.

Delcroix voegde zich in 2016 bij de jeugd van Anderlecht en in 2018 maakte hij voor het eerst deel uit van de A-ploeg. In 2019 werd de verdediger een jaar verhuurd aan RKC Waalwijk. Delcroix speelde 65 matchen namens paars-wit. Nu heeft Burnley Delcroix overgenomen voor 3 miljoen euro.