Griekse geruchten: Ajax denkt na Schmidt-botsing weer aan Vlachodimos

Griekse geruchten: Ajax denkt na Schmidt-botsing weer aan Vlachodimos

20 augustus 2023 om 15:10

Opvallende geruchten uit Griekenland: Ajax heeft de mogelijke komst van Odysseas Vlachodimos nog niet uit het hoofd gezet. De Griekse doelman van Benfica zou de geblesseerde Gerónimo Rulli kunnen vervangen.

Bijna een jaar geleden leek alles in kannen en kruiken: Vlachodimos zou voor ettelijke miljoenen de overstap maken van Benfica naar Ajax. Op de valreep stak de raad van commissarissen daar echter een stokje voor. Kort daarna verlengde Benfica het contract van de 29-jarige Griek tot medio 2027, tegen een jaarsalaris van één tot anderhalf miljoen euro netto.

Maar nu zou Ajax toch weer lonken. De Amsterdammers zijn Rulli kwijtgeraakt met een blessure, waardoor Jay Gorter een nieuwe kans krijgt van trainer Maurice Steijn. Op de achtergrond zou technisch directeur Sven Mislintat bezig zijn met alternatieven, waarbij de naam van Vlachodimos weer valt. Dat meldt het Griekse medium Sportime.

Ajax is niet kansloos, want de laatste dagen zou er een opening zijn ontstaan in Lissabon. Vlachodimos botste na de verloren competitie-opener van Benfica tegen Boavista met Roger Schmidt. "Hij had het beter kunnen doen", zei de trainer dit weekend over Vlachodimos. Dat zou bij de 29-jarige doelman in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Bovendien telde Benfica deze zomer tien miljoen euro neer voor de talentvolle keeper Anatoliy Trubin.