Meteen koude douche voor favoriet Zulte Waregem, Francs Borains wint aan Gaverbeek

Meteen koude douche voor favoriet Zulte Waregem, Francs Borains wint aan Gaverbeek

13-08-2023 22:00
12

SV Zulte Waregem is het nieuwe seizoen ingedoken met de uitdrukkelijke wens om onmiddellijk weer naar de Jupiler Pro League te promoveren, maar over de eerste (van vele) horde struikelde het al. Promovendus Francs Borains pakte uit met een stuntzege: 1-3.

De waardeverhoudingen voor aanvang van het duel waren zonneklaar. Zulte Waregem had openlijk haar titelaspiraties uitgesproken en illusteerde dat eerder met contractverlengingen voor onder meer Ruud Vormer en Jelle Vossen. Het bezoek uit de Borinage daarentegen was pas als nummer drie uit Eerste Nationale naar de Challenger Pro League opgeklommen.

Even wennen aan het profniveau, zou je dan zeggen, maar daar bleek helemaal niets van aan. Na een half uur prijkte een verrassende 0-2-stand op het scorebord. Matthew Healy en Corenthyn Lavie bezorgden de fans van Essevee een hartverzakking. De thuisploeg probeerde na de pauze de bakens te verzetten. Het eiste de bal op, voetbalde enkele kansen bij elkaar, maar scoren lukte ondanks de ervaren voorhoede niet, wat Christian Brüls, Vormer, Vossen en co ook probeerden.

In de blessuretijd deed de ingevallen Fodé Guirassy helemaal het licht uit in het Regenboogstadion. Vlak voor affluiten kon Vossen alsnog tegenprikken, maar dat was niet meer dan een pleister op een houten been. Zulte Waregem begint zo met een stevige opdoffer aan haar titeldebatten. Bij Francs Borains heeft de missie 'redding' dan weer een flinke boost gekregen.