Defour verliest met Mechelen bij RWDM: “De mentaliteit was niet goed

Defour verliest met Mechelen bij RWDM: “De mentaliteit was niet goed"

12-08-2023 20:38
4

Na drie speeldagen wacht KV Mechelen nog altijd op zijn eerste zege van het nieuwe seizoen. Zaterdag verloor Malinwa met 1-0 op het veld van RWDM. Na de nederlaag tegen de promovendus was Steven Defour ontgoocheld.

Op de persconferentie na de match stak de trainer van KV Mechelen van wal met wat iedereen kon zien. "Het was zeker geen grootste wedstrijd langs beide kanten. Er waren weinig kansen. Ik denk dat wij er in de eerste helft eentje hebben gehad. Voor de pauze hadden we voor het grootste gedeelte wel de controle over de partij."

Na de rust werd het niet beter. Mickaël Biron scoorde namens RWDM het enige doelpunt van de partij. "In de tweede helft waren er iets meer omschakelingsmomenten. Wij bespeelden die ruimtes veel minder goed dan RWDM. Zij kregen dan een paar kansjes en konden dan ook scoren. Wij waren niet bij machten om daar iets aan te doen."

Defour stelde ook nog. "We waren niet alleen slordig in balbezit, maar ook bij balverlies was de mentaliteit niet goed. RWDM was agressiever en wilde fouten maken. Wij wilden het te mooi, te clean doen. Daardoor voelden we ook dat we de voeling met de wedstrijd aan het verliezen waren."