Niet enkel Anderlecht denkt aan Delaney: 'Ook eerste liefde wil middenvelder'

Niet enkel Anderlecht denkt aan Delaney: 'Ook eerste liefde wil middenvelder'

12-08-2023 14:59
8

RSC Anderlecht is nog op zoek naar een middenvelder. Thomas Delaney is in beeld als alternatief voor Mats Rits. Delaney kan evenwel ook op interesse uit Denemarken rekenen. FC Kopenhagen wil zijn voormalige speler in huis halen, klinkt het al een paar dagen in Denemarken.

Delaney staat momenteel nog op de loonlijst van Sevilla. Ondanks een contract tot 2025 bij de Spaanse club lijkt de 31-jarige middenvelder nog weinig toekomst te hebben in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Vorig seizoen verhuurde Sevilla Delaney nog zes maanden aan TSG Hoffenheim. Daar kwam hij sinds april niet of nauwelijks meer in actie.

Sevilla lijkt deze zomer ook mee te willen meewerken aan een transfer. FC Kopenhagen overweegt alvast om zijn voormalig jeugdproduct in huis te halen. Delaney kreeg zijn jeugdopleiding bij Kjøbenhavns Boldklub, de jeugdafdeling van FC Kopenhagen. In 2009 kwam hij er in het A-elftal terecht. In januari 2017 trok hij naar Werder Bremen. Nadien speelde hij bij Dortmund alvorens bij Sevilla te belanden.

Mats Rits zou voorlopig nog de prioriteit zijn voor RSC Anderlecht, maar ook Union wil de speler van Club Brugge in huis halen.