PSG laat Mbappé niet spelen: 'Geen speler is groter dan de club'

PSG laat Mbappé niet spelen: 'Geen speler is groter dan de club'

11-08-2023 15:30
6

Kylian Mbappé komt zaterdag definitief niet in actie voor Paris Saint-Germain, dat het nieuwe Ligue 1-seizoen begint tegen FC Lorient. Trainer Luis Enrique bevestigt dat de 24-jarige sterspeler buiten de selectie wordt gelaten.

Mbappé traint al geruime tijd samen met een groep spelers die mogen vertrekken uit Parijs. Hoewel de aanvaller naar de uitgang wordt geduwd door PSG, is hij voornemens zijn contract tot de zomer van 2024 uit te zitten. "Zoals onze voorzitter (Nasser Al-Khelaïfi, red.) ook al zei: geen speler is groter dan de club. Daar ben ik het helemaal mee eens", zegt Enrique op het persmoment van vrijdag.

De oefenmeester maakt tegenover de pers duidelijk dat Mbappé voor het weekend niet terugkeert bij de selectie. "Ik hoop dat de club en Kylian tot een oplossing komen", aldus Enrique. "Het is iets waar ik echt op hoop."

Ousmane Dembélé
Enrique bevestigt dat Ousmane Dembélé, die nog niet officieel gepresenteerd is door PSG, ook niet in actie komt tegen Lorient. "Ousmane is nog geen speler van PSG en zal er zaterdag dus niet bij zijn. Er ontbreken nog een aantal details. Ik kan zeggen dat hij voor 99 procent speler van PSG is."