Spileers zet Club Brugge op weg naar een makkelijke overwinning

10-08-2023 21:44
59

Club Brugge heeft KA Akureyri weggeveegd in de Conference League.

Club Brugge koos resoluut voor de aanval tegen de matige IJslanders en werd al snel beloond. Spileers werd nauwelijks aangevallen en kon vanop twintig meter raak schieten. Een knap doelpunt, dat wel het tempo uit de partij haalde. Mignolet moest zelfs even tussenkomen op een schot van Edmundsson.

In het laatste kwartier drukte Club dan toch het gaspedaal in. Vanaken scoorde eerst de 2-0 op een corner en Skov Olsen faalde alleen voor doel ook al niet. De 4-0 van Thiago kwam er na een dubieuze penalty, maar in de voorrondes van de Conference League is er geen VAR. De match was zo bij de pauze gespeeld.

In de tweede helft probeerde Ronny Deila een paar dingen uit. Nielsen, Ordonez én Yaremchuk kwamen er meteen in. Net voor het uur rolde er een appel uit de kast voor de IJslanders. De pas ingevallen Willard liet Mignolet kansloos op een zeldzame tegenaanval.

Club liet ook nog Zinckernagel invallen en had doorlopend de bal, maar de bezoekers waren een pak stugger dan in de eerste helft. Even was er zelfs commotie toen Willard nog een keer scoorde, maar er was gevlagd. Club besefte dat de fans meer wilden en Yaremchuk maakte nog een 5-1. Dat moet volstaan voor Club in de return van komende week.