'Grote doorbraak: Bayern München en Tottenham Hotspur akkoord over Kane'

'Grote doorbraak: Bayern München en Tottenham Hotspur akkoord over Kane'

10-08-2023 11:30 Laatste update: 11:45
7

Bayern München en Tottenham Hotspur zijn akkoord over de transfer van Harry Kane, meldt The Athletic. Nu ligt de bal bij de Engelse spits: als hij instemt met het voorstel, speelt hij op korte termijn in Duitsland.

Bayern en Spurs zijn het eens geworden over een transfersom van 'meer dan 100 miljoen euro', klinkt het. Woensdag bereikten de twee clubs een akkoord, nu moet Kane de knoop doorhakken. Dat gaat vermoedelijk binnen enkele dagen gebeuren, omdat hij vóór de Premier League-start van Tottenham (aanstaande zondag) duidelijkheid wil scheppen.

Volgens The Athletic is het nog niet zeker dat Kane voor Bayern München kiest. De topscorer aller tijden van Engeland voelt zich goed onder Ange Postecoglou, de nieuwe manager van Tottenham, en zou zelfs neigen naar een langer verblijf. Het is echter onduidelijk hoe hij gaat reageren op het akkoord tussen de clubs. Zijn contract loopt volgend jaar af.

De laatste weken deed Bayern verwoede pogingen om Kane naar Duitsland te halen. Drie biedingen werden afgeslagen, maar nu is het raak. In de Allianz Arena ligt een vijfjarig contract klaar.