Gent met maatregelen voor Pogon: “Helikopter in de lucht, steun federale reserve

Gent met maatregelen voor Pogon: “Helikopter in de lucht, steun federale reserve"

08-08-2023 18:16
8

KAA Gent speelt woensdag thuis tegen het Poolse Pogon Szczecin. Gent ontvangt Pogon in de derde voorronde van de Conference League. De supporters van de Poolse club hebben een redelijk beladen reputatie, hierdoor neemt de club en de politie in Gent extra maatregelen.

Dirk De Sutter, de woordvoerder van de Gentse politie, bevestigt de extra paraatheid en alertheid van de Gentse politie.  “Op basis van de risicoanalyse voor deze partij zullen wij een grotere inzet voorzien dan pakweg tegen Sint-Truiden”, citeert Het Nieuwsblad De Sutter.

De Sutter geeft aan dat de extra inzet flink is, ook legt de woordvoerder extra nadruk op het belang van communicatie. “We hebben daarom mensen op het terrein die het Pools machtig zijn, communicatie is immers zeer belangrijk. Onze inzet zal vergelijkbaar zijn met de partij tegen West Ham: helikopter in de lucht en steun van de federale reserve en de naburige politiezones”, vertelt De Sutter.

Woensdagavond ontvangt Gent de Poolse tegenstander Pogon Szczecin in de eerste match van het tweeluik. Donderdag 17 augustus is de returnmatch in Polen. Mocht Gent als het tweeluik winnen, dan wacht er nog een laatste Play-Offs ronde voor de groepsfase van de Conference League.