Vandenbempt: ‘Anderlecht mag succesje vieren, maar is zeer broos’

Vandenbempt: ‘Anderlecht mag succesje vieren, maar is zeer broos’

07-08-2023 16:12
8

RSC Anderlecht won afgelopen speeldag in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil van Royal Antwerp FC. Naar goede gewoonte analyseerde Peter Vandenbempt tegenover Sporza speeldag 2.

Vandenbempt nam ook Anderlecht onder de loep. "Riemer noemde de eerste helft perfect. Dat is redelijk bij de haren getrokken. Dat optimisme ligt nu eenmaal in zijn persoonlijkheid en siert hem, maar het contrast met de schrijnende onmacht in het Dudenpark vorige week was alvast zéér groot.”

Volgens Vandenbempt was er beterschap na de nederlaag tegen Union SG. "Anderlecht voetbalde niet noodzakelijk goed, maar er was wel het nodige initiatief en lef aanwezig bij paars-wit. Met Leoni - die zich al een paar keer had laten opmerken via invalbeurten - zat er toch wat meer vernuft in het team."

Volgende week wacht een STVV in vorm. "Oké, Anderlecht mocht dit succesje gerust vieren, maar het is allemaal nog zeer broos. Volgende zondag gaat het op bezoek op Stayen, bij die verrassende co-leider Sint-Truiden. Dan moeten ze opletten dat ze niet alles weer overboord gooien."