LIVE: UEFA-lotingen van Antwerp, Genk, Union, Club Brugge en Gent

LIVE: UEFA-lotingen van Antwerp, Genk, Union, Club Brugge en Gent

07-08-2023 11:16 Laatste update: 14:00
10

De Belgische clubs mogen zich weer gaan tonen in Europa. Royal Antwerp FC, KRC Genk, Union SG, Club Brugge en KAA Gent zijn de clubs die Europees de strijd aan gaan en onze coëfficiënten punten weer moeten vergaren. Antwerp gaat zich proberen te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Union en Genk gaan strijden voor toegang tot de Europa League. Club Brugge en Gent doen ditzelfde voor de Conference League groepsfase. De lotingen van de UEFA zijn LIVE te volgen bij VoetbalPrimeur.be vanaf 12u00.  

 

Champions League-loting Antwerp vanaf 12u00
Voor Antwerp begint de loting voor de plaatsing van de Champions League op maandagmiddag om 12u00. Dan krijgen we te horen wie de opponent van Antwerp wordt. Antwerp speelt het Champions path (Kampioens pad), wanneer de ploeg van Mark van Bommel dit tweeluik wint, dan plaatst het zich voor de groepsfase van de Champions League. Antwerp bereikte het Champions path door kampioen te worden van de Jupiler Pro League.

De mogelijke tegenstanders van Antwerp op het Champions path zijn:
BSC Young Boys, Galatasaray, FC Kopenhagen, Sparta Praag, AEK Athene, Olimpija Ljubljana en Dinamo Zagreb.

Europa League-loting Union SG en KRC Genk vanaf 13u00
Union en Genk gaan de strijd aan om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Union heeft nog één tweeluik te gaan, maar Genk moet eerst nog het Griekse Olympiakos zien te verslaan. Om 13u00 start de UEFA de loting en wordt er bekendgemaakt wie de tegenstanders zijn voor Union en Genk in de laatste horde voor de groepsfase van de Europa League. 

Union plaatste zich voor de laatste voorronde van de Europa League door derde te worden in de Jupiler Pro League. Union gaat nu in een laatste tweeluik de strijd aan voor plaatsing in de groepsfase van de Europa League. Als Union na dit tweeluik niet de bovenliggende partij blijkt dan gaat de ploeg automatisch naar de Conference League groepsfase. 

Genk werd tweede in de Jupiler Pro League en mocht zich gaan plaatsen voor de Champions League tegen Servette. Dit lukte niet en daarom moet Genk zich nu proberen te kwalificeren voor de Europa League. 

De mogelijke opponenten van Union in de laatste play-off match Europa League: 
KRC Genk, Olympiakos, Lugano, Slavia Praag, Dnipro, Vilnius, Häcken, Qarabag, Helsinki, Zrinjski, Breidablik, Sheriff Tiraspol, Bate Borisov, Astana en Ludogorets 1945. 

De mogelijke opponenten van Genk in de laatste play-off match voor de Europa League:
Union SG, Ajax, LASK Linz, Aberdeen, Čukarički en Zorya Luhansk. 

Vangnet voor KRC Genk
Wanneer Genk het tweeluik tegen Olympiakos verliest, dan volgt een beslissend tweeluik voor de groepsfase van de Conference League. 

De mogelijke opponenten van Genk in de laatste play-off match voor de Conference League:
Lech Poznan, Spartak Trnava, Arouca, Brann, Adana Demirspor, Osijek, Hibernian en Luzern. 

Conference League-loting Club Brugge en KAA Gent vanaf 14u00
Club Brugge en Gent krijgen om 14:00 te weten wie hun opponenten worden in de laatste ronde voor de groepsfase van de Conference League. Zowel Club Brugge als Gent moeten in ieder geval eerst hun opponent uit de derde voorronde van de Conference League nog verslaan. Voor Club Brugge is dit KA Akureyri uit IJsland en voor Gent is dit het Poolse MKS Pogoń Szczecin.

Club Brugge en Gent wisten allebei hun eerste Conference League tweeluik te winnen. Club Brugge plaatste zich voor de voorrondes van de Conference League door vierde te eindigen in de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League. Gent deed dit door in de Jupiler Pro League als eerste te eindigen in de European Play-Offs.

De mogelijke opponenten van Club Brugge in de laatste play-off match Conference League:
Osasuna, Rapid Wien, Debreceni, FCSB, Nordsjaelland, Rosenborg, Heart of Midlothian, Celje en Nerman Grodno. 

De mogelijke opponenten van KAA Gent in de laatste play-off match Conference League: 
Dila Gori, Apoel Nicosia, Besiktas, Neftci Bakoe, Torshavn, Rijeka, Tobol en Derry City.