Kortrijk verliest ook tweede duel: Gelijkspel was correct resultaat geweest

Kortrijk verliest ook tweede duel: "Gelijkspel was correct resultaat geweest"

06-08-2023 23:45
2

KV Kortrijk moet na twee speeldagen nog steeds wachten op haar eerste punten. Een thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden leek nochtans een goede opportuniteit om iets te rapen, maar De Kerels gingen met 0-1 onderuit. Edward Still kan niet leven met dat resultaat.

"Ik denk dat een gelijkspel een correct resultaat was geweest vanavond", stelt de trainer van KVK onomwonden in zijn reactie aan Sporza. Voor de pauze ging Kortrijk ook vol moed op zoek naar het hoogst haalbare. "Onze eerste helft was zeker beter dan de tweede", erkent Still, die naar eigen zeggen "een heel pak positieve dingen" opmerkte. Die wil hij dan ook behouden.

Als je verliest, zijn er uiteraard ook verbeterpunten. Daar wilde Still evenwel niet al te diep op ingaan. Waar lag het dan aan? "De reactie na de goal was niet slecht. Een gebrek aan mentaliteit was het zeker niet", ziet hij het glas opnieuw halfvol. Of toch niet? "Ik was wel wat ontgoocheld van de laatste zes tot acht minuten van de wedstrijd. Daar heb ik minder geloof en spirit gevoeld", laat Still dan toch eens in zijn kaarten kijken.

Door de tweede nederlaag staat KVK helemaal onderaan de stand, samen met Standard Luik, de enige andere ploeg die nog geen punten wist te sprokkelen. Volgende vrijdag krijgen de Zuid-West-Vlamingen al de kans om daar verandering in te brengen. De opdracht is wel niet van de poes: een verplaatsing naar Royal Antwerp FC.