Antwerp verdiende zeker een punt, maar miste individuele klasse

"Antwerp verdiende zeker een punt, maar miste individuele klasse"

06-08-2023 21:16
2

Antwerp is met 1-0 de boot ingegaan tegen Anderlecht. Patrick Goots zag weinig kwaliteit bij Antwerp, dat over twee weken al moet spelen voor een plaatsje in de Champions League. 

"Antwerp verdiende zeker een punt, maar miste de individuele klasse om de Brusselse muur te slopen", aldus Goots bij Gazet Van Antwerpen. "Je ziet dat Vincent Janssen een deel van de voorbereiding miste. Niet alleen Janssen is overigens nog zoekende. Muja kwam er één-tegen-één nooit uit. Van Balikwisha weten we al langer dat hij geen doelpuntenmaker is en Ondrejka sleutelt nog aan zijn automatismen."

Antwerp zal het hoe dan ook beter moeten doen op Europees niveau. "Met Kortrijk en vervolgens OH Leuven krijgt Antwerp nog twee ideale matchen om ritme op te doen. Over tweeënhalve week is het kassa kassa. Dan móét Van Bommel zijn ploeg klaarstaan om te schitteren. Daarvoor moet de kwaliteit naar omhoog, want het niveau in de Champions League-play-offs zal hoger liggen dan tegen Anderlecht."

Maandag wordt er overigens geloot voor die laatste voorronde in de Champions League. Antwerp kan uitkomen tegen Young Boys Bern, maar verder ook tegen de winnaars van de duels AEK Athene - Dinamo Zagreb, FC Kopenhagen - Sparta Praag en Olimpija Ljubljana - Galatasaray.