Promovendus RWDM zet achterstand tegen OHL recht en pakt eerste driepunter

05-08-2023 22:36
29

RWDM heeft zich na de pijnlijke nederlaag tegen KRC Genk weten herpakken. Op bezoek bij OHL kwam het wel op achterstand, maar wist het dat nog om te zetten in een 1-2 overwinning.

Na de 0-4 pandoering tegen KRC Genk had promovendus RWDM wat recht te zetten. Dat hoopte het tegen OHL te doen, dat op de openingsspeeldag met 1-1 gelijkspeelde tegen Charleroi. Het begon echter niet al te best voor de Brusselaars, die na achttien minuten voetballen al op achterstand kwamen na een doelpunt van Sagrado.

RWDM gaf zich echter niet zomaar gewonnen en zorgde samen met OHL voor een genietbare eerste helft, met kansen voor beide ploegen. De Brusselaars namen de wedstrijd na een half uur uiteindelijk ook helemaal in handen en werden op slag van rust beloond met een doelpunt van Biron, na een assist van nota bene Mercier (ex-OHL).

Veel beter kon die tweede helft ook niet beginnen voor RWDM, dat na hands van Ricca in de zestien een strafschop kreeg en via Biron uiteindelijk ook op voorsprong kwam. Daarop bleef het spannend en wist ook OHL onder meer via Ricca tot een goede kans te komen. Defourny hield zijn netten echter schoon.

Met nog 25 minuten te gaan greep Marc Brys in bij OHL en werden Holzhauser en N'Dri op het veld gebracht. Er was echter te weinig beweging bij de Leuvenaren om RWDM echt in de problemen te brengen. De doelpunten bleven uit, waardoor RWDM de eerste overwinning van het seizoen kon vieren.