LIVE-Discussie: Cercle wil zich herpakken na verlies tegen Antwerp

LIVE-Discussie: Cercle wil zich herpakken na verlies tegen Antwerp

05-08-2023 17:20 Laatste update: 17:26
7

Cercle Brugge ontvangt Sporting Charleroi, dit belooft een interessante ontmoeting te worden tussen twee ploegen die niet veel voor elkaar onder doen. Waar Cercle Brugge het afgelopen seizoen indruk maakte en na European Play-Offs op de zesde plaats eindigde, miste Charleroi nipt de European Play-Offs. Charleroi eindigde het in de reguliere competitie op de negende plaats achter Cercle met slechts twee punten minder.

Cercle Brugge startte het seizoen niet zoals gehoopt, de ploeg wist het fanatieke spel ook in de voorbereiding te tonen, maar kwam tegen kampioen Royal Antwerp FC net te kort. Antwerp wist nipt te winnen en gaf via aanvoerder Toby Alderweireld na afloop ook complimenten aan de stugge tegenstander Cercle Brugge.

Charleroi kende een dubieuze start van het nieuwe Jupiler Pro Leagueseizoen. De ploeg van hoofdtrainer Felice Mazzù leek met tien man toch een overwinning binnen te slepen tegen OH Leuven, maar kreeg een geflatteerde penalty tegen in de slotfase van de match. Toch begon Charleroi het seizoen in ieder geval met een punt, het is nu aan de ploeg om nieuwe punten te behalen tegen Cercle.