De Jong trots op aanvoerderschap bij FC Barcelona: 'Dat doet me goed'

De Jong trots op aanvoerderschap bij FC Barcelona: 'Dat doet me goed'

01-08-2023 23:12

Frenkie de Jong is er trots op dat hij één van de nieuwe aanvoerders van FC Barcelona mag zijn, zo laat hij weten op de clubsite van de Catalaanse topclub. De middenvelder verdeelt de captain-taken met Sergi Roberto, Marc-André ter Stegen en Ronald Araújo.

FC Barcelona benoemd altijd meerdere aanvoerders. Sergio Busquets maakte eerder de overstap naar Inter Miami, waardoor Roberto zijn taak overnam. Na Araújo is De Jong de vierde captain in het rijtje. "Ik ben erg trots om een van de aanvoerders te zijn. Dat doet me goed", aldus de Oranje-international. 

De Jong is momenteel met FC Barcelona op trainingskamp in de Verenigde Staten. Woensdag neemt de Spaanse topclub het op tegen AC Milan. "Vorig jaar speelden we in Vegas een spectaculaire wedstrijd, hopelijk kunnen we dat herhalen. We hebben hard getraind voor de wedstrijd tegen Milan. Zij hebben de halve finale van de Champions League gehaald", zei de oud-Ajacied.

Volgende week dinsdag is Tottenham Hotspur de tegenstander van Barcelona. In die wedstrijd strijden beide clubs om de Trofeu Joan Gamper. Het is de laatste voorbereiding op de start van de competitie, die op 13 augustus voor de Catalanen wordt hervat met een uitwedstrijd tegen Getafe.