RWDM wanhoopt nog niet: Tegen einde zomermercato ziet de ploeg er anders uit

RWDM wanhoopt nog niet: "Tegen einde zomermercato ziet de ploeg er anders uit"

01-08-2023 13:16
1

De euforie na de promotie naar de Jupiler Pro League is al lang uitgedoofd bij RWDM. De club beleefde enkele bijzonder woelige weken, zette onder meer voorzitter Thierry Dailly en trainer Vince Euvrard op straat en verloor op de openingsspeeldag met zware 0-4-cijfers van KRC Genk. Aan dat laatste wapenfeit tilt Cláudio Caçapa niet al te zwaar.

De kersverse trainer van RWDM zag dat zijn elftal vooral defensief geen vuist kon maken tegen de vicekampioen. Begrijpelijk, oordeelt hij. "We hebben tegen een ernstige titelkandidaat gespeeld. Dit was geen referentiewedstrijd voor ons", stelt Caçapa bij Het Laatste Nieuws.

Naar eigen zeggen zag Caçapa wel degelijk positieve aspecten in het spel van zijn manschappen. "Ons eerste halfuur was goed en we konden twee à drie kansen creëren." Achteraan gaf RWDM echter enkele tegentreffers in geschenkverpakking weg .

Ondanks zijn optimistische houding stuurt Caçapa wel aan op versterking. "Tegen het einde van de zomermercato zal de ploeg er anders uitzien", krijgt het bestuur een duidelijke boodschap mee. Zelf valt de Braziliaan overigens weinig te verwijten. Hij is nauwelijks een dikke week aan de slag in Molenbeek, nadat eigenaar John Textor kampioenenmaker Euvrard als een donderslag bij heldere hemel had ontslagen.