KV Oostende maakt bocht van 180 graden met Vreven: “Ageren, niet reageren”

KV Oostende maakt bocht van 180 graden met Vreven: “Ageren, niet reageren”

31-07-2023 19:12 Laatste update: 18:14

Stijn Vreven probeert zijn stempel te drukken bij KV Oostende. De oefenmeester sprak met Het Nieuwsblad over de bocht van 180 graden voor de kustclub.

KV Oostende degradeerde afgelopen seizoen en zal uitkomen in de Challenger Pro League. Vreven hoopt voor een ommekeer te zorgen. “Je begint met je eigen filosofie uit te leggen: eerst een presentatie, daarna praten en vervolgens de oefenstof op het veld. Voor de spelers is het niet zo simpel een knop in hun hoofd om te draaien wanneer iets er zó ingebakken zit.”

Het voetbal moet anders aan de kust, vindt Vreven. “Alles wat ze vorig seizoen moesten of mochten doen, mogen ze nu niet meer. Ze leren nu echt de tegenovergestelde dingen aan. We maken een bocht van 180 graden: van reactief voetbal naar actief voetbal. We willen niet meer reageren, maar ageren. Dat is een totaal andere insteek.”

KVO heeft nu een andere mindset. “We willen de bal hebben, we willen dominant positiespel brengen. We willen de tegenstander laten lopen omdat wij de bal hebben. De spelers moeten nu ruimtes belopen waarin ze vorig seizoen niet mochten komen. Toen mochten ze niet naar buiten spelen, maar dat wil ik nu wel. Alles is anders. Dit is een volledig nieuwe mindset.”