KAA Gent is één van de titelkandidaten, het wordt mooie uitdaging

"KAA Gent is één van de titelkandidaten, het wordt mooie uitdaging"

26-07-2023 21:29

KV Kortrijk begint zondagmiddag aan de nieuwe competitie tegen KAA Gent. Geen evidente opdracht, maar doelman Tom Vandenberghe geeft zich niet zomaar gewonnen. 

"De Buffalo's zijn voor mij een van de titelkandidaten", benadrukt Vanderberghe bij Het Laatste Nieuws. "Ze hebben een prima voorbereiding gespeeld en met Cuypers, Orban en Tissoudali hebben ze drie fantastische aanvallers rondlopen. Defensief zijn ze in mijn ogen versterkt. Het wordt een mooie uitdaging voor ons. Hopelijk kunnen we stunten. We hebben niets te verliezen.”

Door de overnameperikelen was de voorbereiding niet ideaal voor de Kerels. "Het was verre van ideaal, maar je ziet ons iedere week sterker worden. Onze coach (Edward Still, red.) is tactisch heel sterk. Hij zou niet misstaan bij een topploeg, maar ik ben blij dat hij voor KVK koos. Ik voel me erg goed bij Kortrijk en sta dan ook op het punt om mijn contract te verlengen."

Het huidige contract van Vandenberghe loopt tot de zomer van 2025. Zijn belangrijkste concurrent Marko Ilic vertrok in februari op huurbasis naar Colorado Rapids in de MLS.