Baro is de nieuwe investeerder van Gent: “Hier zit ik dan, de onbekende Vlaming

Baro is de nieuwe investeerder van Gent: “Hier zit ik dan, de onbekende Vlaming"

26-07-2023 16:34
11

KAA Gent begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn rijke clubgeschiedenis. Dat heeft alles te maken met Sam Baro. De zakenman is de nieuwe investeerder van de Buffalo's en heeft zin in het nieuwe avontuur.

Het was al een tijdje duidelijk dat KAA Gent in nieuwe handen ging komen en dat die handen van Baro zouden zijn. Woensdag stond hij op een persconferentie de pers te woord. De voorbije weken gaf hij geen grote interviews. Nu was eindelijk zijn moment gekomen om zich beter voor te stellen. "Hier zit ik dan, de onbekende Vlaming die op eens de nieuwe investeerder is van Gent, de enige Oost-Vlaamse club op nationaal niveau”, aldus Baro.

Baro wil met KAA Gent de nodige successen gaan boeken. “Ik kijk hier erg naar uit. Als ik iets doe wil ik uitblinken. Ik ben zeer ambitieus. Sportief willen we goede resultaten gaan neerzetten. We slaan een historische pagina om”, ging Baro verder.

"Ik hoop dit traject goed te kunnen starten en voor een lange termijn vol te houden. Ik ben met mijn 47 jaar nog jong. Ik wil hier lang blijven. Ik heb geen idee of ik tot mijn 74e ga volhouden zoals Ivan De Witte. Dat vind ik trouwens wel lovenswaardig."

KAA Gent blijft in Belgische handen. “Hier zit geen buitenlandse investeerder of een multi-investeerder. Maar wel zoals de stad en de fans vroegen, een lokale investeerder. Volgens mij is dit voor de club de juiste zet."