'Virale infectie spelbreker voor Genk, minstens vier speler hadden er last van'

'Virale infectie spelbreker voor Genk, minstens vier speler hadden er last van'

26-07-2023 10:15

In de derde voorronde van de Champions League kwam KRC Genk in de heenwedstrijd tegen Servette FC Genève uiteindelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Belgische vicekampioen had in Zwitserland wel een goed excuus dat niet alles perfect liep. Een virale infectie hield uit in het Genkse kamp.

Volgens onder meer Sportwereld had de virale infectie het Genk kamp goed te pakken. Enkele stafleden hadden er last van, maar de krant spreekt ook van minstens vier spelers die met het ongemak zaten opgezadeld. Het gaat om: Bilal El Khannouss, Bryan Heynen en Patrik Hrosovsky en Alieu Fadera. Buikpijn en koorts waren hun deel."

Het is afgelopen nacht begonnen met buikpijn”, zucht El Khannouss bij Sportwereld. "Uiteindelijk hebben we alles gegeven. Servette is met al die lange ballen een heel moeilijke ploeg om tegen te spelen. Maar we moeten in staat zijn om het volgende week thuis af te maken."

Zaterdag begint KRC Genk aan het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League. De Limburgers zakken af naar Brussel om promovendus RWDM partij te geven vanaf 20u45. De return tegen Servette staat woensdag op het programma. Om 19u00 trapt men af in de Cegeka Arena. Weet Genk de Zwitsers uit te schakelen. Dan wacht in de volgende ronde het Schotse Rangers.