UPDATE: Ook Fabrizio Romano bevestigt Anderlecht-deal met Mendel

UPDATE: Ook Fabrizio Romano bevestigt Anderlecht-deal met Mendel

24-07-2023 22:30 Laatste update: 25-07-2023 12:24
58

RSC Anderlecht heeft de voorbije dagen stevig doorgeschakeld op de transfermarkt en heeft nu ook Tudor Mendel beet. De flankaanvaller kiest niet voor FC Barcelona, maar wel voor paars-wit.

Eerder raakte al bekend dat Anderlecht de deal rond Mendel wilde kapen, die naar Barcelona kon verhuizen. Volgens de Spaanse journalist Toni Juanmarti heeft Anderlecht inmiddels ook al een persoonlijk akkoord bereikt met de Engelse flankaanvaller en zal hij binnenkort zijn medische testen afleggen bij de Brusselaars.

Ook volgens La Dernière Heure is de kans groot dat Mendel binnenkort bij Anderlecht tekent. Volgens de Waalse bron was Mendel al aanwezig voor de galawedstrijd tussen paars-wit en Ajax, waardoor de flankaanvaller snel voorgesteld te lijkt gaan worden bij de Brusselaars.

Het jonge talent wist het voorbije seizoen alvast flink wat indruk te maken bij Chelsea U18, waar hij achttien keer voor uitkwam. Daarin was hij goed voor zeven doelpunten en drie assists. Hij speelde ook al vier keer voor de U17 van Engeland en was daarin goed voor drie treffers. Bij Chelsea had hij een aflopend contract, dat hij besloot niet te verlengen.

UPDATE: 

Ook Fabrizio Romano meldt dat Mendel erg dicht bij een overstap naar Anderlecht is. Paars-wit zou op het punt staan om de speler naar het Lotto Park te halen. Het zou gaan over een vrije transfer van het talent. Barcelona zou een mondeling akkoord gehad hebben met Mendel, maar Anderlecht heeft er nu alle vertrouwen in om de deal te tekenen. 'Deal in de laatste fase', lezen we in zijn tweet.