Tegenstanders KAA Gent en Club Brugge in de Conference League bekend

Tegenstanders KAA Gent en Club Brugge in de Conference League bekend

24-07-2023 14:25 Laatste update: 14:48
4

De tegenstanders voor Club Brugge en KAA Gent voor de volgende ronde van de Conference League zijn bekend. In de volgende ronde wacht voor KAA Gent de winnaar tussen het Noord-Ierse Linfield en MKS Pogon Szczecin uit Polen. Club Brugge moet kijken naar de wedstrijd tussen KA Akureyri uit IJsland en Dundalk FC uit Ierland.

Club Brugge zal onder leiding van nieuwe hoofdtrainer Ronny Deila eerst in een tweeluik af moeten rekenen met het Deense AGF Aarhus. Aan KAA Gent de taak om ditzelfde te doen tegen het Slowaakse MSK Zilina. Daarna staat de volgende ronde voor de deur.

Beide clubs gaan met ambitie het nieuwe Europese seizoen in. Vooral Club Brugge wil hoge ogen gooien in de Conference League. Afgelopen seizoen maakte Blauw-Zwart indruk in de Champions League door de groepsfase te overleven.

Ook KAA Gent kende een sterke Europese campagne en strandde in de kwartfinale tegen een te sterk West Ham United. De Londense club won uiteindelijk ook de Conference League.

De Buffalo’s zullen in de volgende ronde eerst thuis spelen en daarna op verplaatsing. Ook Club Brugge zal eerst in het Jan Breydelstadion spelen als ze de volgende ronde halen en vervolgens de terugwedstrijd op verplaatsing. De heenmatchen vinden plaats om 10 augustus, een week later de terugwedstrijden op 17 augustus.