Trainer van Ajax ergert zich aan eigen spelers tegen Anderlecht: 'Klagers'

Trainer van Ajax ergert zich aan eigen spelers tegen Anderlecht: 'Klagers'

23-07-2023 11:51
9

Maurice Steijn viel twee dingen in het bijzonder op tijdens het oefenduel van Ajax met RSC Anderlecht. De trainer van de Amsterdammers vindt dat de defensieve balans beter bewaakt moet worden en stoort zich aan het geklaag van zijn spelers.

Ajax verloor zaterdag met 3-0 van Anderlecht. "Het positieve is dat je veel balbezit en kansen hebt gehad, maar verdedigend was het heel matig", vertelt Steijn in het Algemeen Dagblad. "Elke aanval van Anderlecht was haast een grote kans. We hebben wel kunnen zien waar de pijnpunten liggen. Waar we vanaf moeten, en dat valt me op sinds ik ben begonnen, is dat we te pas en te onpas naar voren willen stappen en hele grote ruimtes in onze rug achterlaten. Daar trainen we op en dat laten we veel zien", aldus de Hagenaar.

Steijn wil nog iets anders aankaarten bij zijn selectie, die te veel zou klagen. "We moeten ook af van die reacties op de scheidsrechter en tegenstanders. Daar ga ik met deze gasten wel over praten. Het eerste halfuur na rust vond ik goed. Ook aan de bal. Dan moet je de 1-1 maken. Daarvoor hebben we drie grote kansen gehad. Deze wedstrijd kon ook in 5-5 eindigen."

Steijn neemt geen blad voor de mond. Hij liet zich ook al kritisch uit over linksbacks Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine en bevestigde dat het voor Calvin Bassey beter is om de transfer naar Fulham te maken.