'RSC Anderlecht wil groot Chelsea-talent voor neus van Barcelona aantrekken'

'RSC Anderlecht wil groot Chelsea-talent voor neus van Barcelona aantrekken'

22-07-2023 21:55 Laatste update: 22:01
36

RSC Anderlecht kan zelf rekenen op een sterke jeugdacademie, maar blijft ook nog speuren naar grote talenten in het buitenland. Bij die zoektocht is het nu uitgekomen bij Tudor Mendel.

In mei klonk al dat het talent van Chelsea richting ons land kon verhuizen, maar dat ook verschillende grote clubs het vizier hadden gericht op hem. FC Barcelona had inmiddels ook een persoonlijk akkoord bereikt met de flankaanvaller en stond op het punt om Mendel in huis te halen. RSC Anderlecht wil daar echter een stokje voor steken.

Volgens Fabrizio Romano is paars-wit op het laatste moment nog in de dans gesprongen en hoopt het Mendel voor de neus van Barcelona weg te kunnen kapen. Bij Barcelona zal Mendel een rol krijgen bij de U21, terwijl hij bij Anderlecht mogelijk toch meer kans maakt op speelminuten bij het A-elftal.

Het jonge talent wist het voorbije seizoen alvast flink wat indruk te maken bij Chelsea U18, waar hij achttien keer voor uitkwam. Daarin was hij goed voor zeven doelpunten en drie assists. Hij speelde ook al vier keer voor de U17 van Engeland en was daarin goed voor drie treffers. Bij Chelsea had hij een aflopend contract, dat hij besloot niet te verlengen.