Genk met goed gevoel naar Servette, de vicekampioen wint van Burnley

Genk met goed gevoel naar Servette, de vicekampioen wint van Burnley

22-07-2023 20:28 Laatste update: 20:34
71

Zaterdag heeft KRC Genk een oefenmatch tegen Burnley FC winnend afgesloten. De Belgische vicekampioen haalde het met 2-0 van de ploeg van Vincent Kompany.

Dinsdag begint voor KRC Genk het echte werk. Dan nemen de Limburgers het in de voorrondes van de Champions League op tegen Servette. Met Heynen wilde Vrancken geen risico nemen. De middenvelder was niet helemaal fit en zat dan ook niet in de selectie. Ook Fadera ontbrak om dezelfde reden. Door de afwezigheid van Heynen was Tresor de aanvoerder van dienst.

Vandevoordt tussen de palen
Bij Genk stond Vandevoordt tussen de palen. Van Crombrugge begon op de bank. Daar kreeg hij het gezelschap van onder meer El Khannouss, die de voorbije weken druk was bij de jeugd van Marokko. Bij Burnley begonnen enkele bekende gezichten aan de match. Denken we aan Foster, Zaroury, Al Dakhil, Vitinho en Cullen.

Voor Genk begon de match goed. Met dank aan Trafford – de nieuwe doelman van Burnley – kon de thuisploeg al na 8 minuten op voorsprong klimmen. Sor was het uiteindelijk die voor de 1-0 zorgde. De voorsprong was een beetje tegen de verhoudingen in, want Burnley verzamelde in de openingsfase de nodige kansjes. Met 1-0 gingen we ook rusten.

Nu Servette, dan RWDM
In de tweede helft werd het voetbal er niet beter op. Er werd ook uitvoerig gewisseld. Op een kwartier van het einde voerde Vrancken acht wissels door. In de slotfase kopte Arokodare de 2-0 tegen de touwen. Genk trekt dinsdag naar Servette. De competitie start voor de Limburgers op zaterdag met een uitmatch tegen RWDM.

Opstelling KRC Genk: Vandevoordt (45’ Van Crombrugge), Sadick (75’ McKenzie), Aziz (75’ Hrosovsky), Trésor (59’ Castro), Sor (75’ El Khannouss), El Hadj (59’ Bonsu Baah), Carstensen (75’ Munoz), Oyen (75’ Tolu), Galarza (75’ Paintsil), Kongolo (75’ Cuesta), Preciado (75’ Kayembe).