Mignolet en Deila positief na nederlaag Club Brugge: Veel goede zaken

Mignolet en Deila positief na nederlaag Club Brugge: "Veel goede zaken"

22-07-2023 18:00
20

Club Brugge is er zaterdag niet in geslaagd om de voorbereiding op een goede noot te eindigen en ging in eigen huis onderuit tegen AZ. Het werd een bijzonder moeilijke partij voor de Bruggelingen, al waren Simon Mignolet en Ronny Deila achteraf opvallend positief.

Ondanks de twee tegendoelpunten en het grote gebrek aan kansen van Blauw-Zwart wilde Mignolet toch positief terugblikken op de partij. "We hebben veel goede zaken gezien", gaf de ervaren doelman achteraf aan bij VTM.

"Je wil natuurlijk winnen, maar dat zat er niet in. We hadden wat pech met beide doelpunten", verklaart hij de tegendoelpunten. "Op zich spelen we een goede wedstrijd. We kregen wel iets te weinig kansen. In het voetbal moeten we in het laatste derde betere keuzes maken. Of we klaar zijn voor donderdag? Ja, want we waren scherp vandaag. We stonden goed en het laatste werkpunt is vooraan gevaarlijker zijn", gaf hij aan.

Zeer gelukkig
Coach Deila ging akkoord met Mignolet. "Ik zag veel goede zaken", aldus Deila. "We waren compact en werkten keihard. AZ scoorde twee keer uit twee kansen. Ik ben zeer gelukkig over de inzet van de jongens", klonk het.

Al zag de Noor ook werkpunten bij Blauw-Zwart. "Uiteraard kan het aanvallend beter en moeten we sneller spelen. Dat is het moeilijkste deel van het voetbal. Eerst moet er een fundament staan en vanuit daar moeten we progressie maken. Dan zal het vertrouwen ook groeien. Of we klaar zijn voor donderdag? Dat moeten we zijn. We maken vooruitgang, maar we zullen zien", besloot hij.