Pijnlijke nederlaag, één groot pijnpunt bij RSC Anderlecht: 'Zorgwekkend'

Pijnlijke nederlaag, één groot pijnpunt bij RSC Anderlecht: 'Zorgwekkend'

16-07-2023 13:47
68

RSC Anderlecht kende eerder deze week een bijzonder moeilijke oefenpartij en ging met maar liefst 0-6 onderuit tegen Sparta Praag. Een pijnlijk resultaat dat ook één groot pijnpunt blootlegde.

In de extra lange oefenwedstrijd was er volgens Het Laatste Nieuws één groot pijnpunt merkbaar. Het gebrek aan creativiteit. 'In 135 minuten voetballen tegen Sparta Praag creëerde Anderlecht twee doelkansen, allebei gemist. Het gebrek aan creativiteit is zorgwekkend', klinkt het.

Volgens het dagblad komt dat grotendeels door het gebrek aan creatieve spelers op het middenveld. Met Majeed Asihmeru en Amadou Diawara lopen er als brekers rond op het middenveld, maar een echte nummer tien is er niet. Ook jonkie Mario Stroeykens had het moeilijk op die plek. 'Hij kreeg er al een paar keer zijn kans, hij lijkt vooral nog te zoeken naar wat nu exact zijn beste positie is', schrijft men.

Het is dan ook duidelijk dat er nog wat bij moet komen. Dat lijkt ook Jesper Fredberg te beseffen, die nog extra versterking wil op het middenveld. Onder andere Rodrigo Zalazar werd al genoemd, maar tekende bij Braga. Santiago Hezze en Justin Lonwijk zijn ook pistes, maar die dossiers slepen aan.

Dolberg
Het gebrek aan een creatieve middenvelder lijkt tenslotte ook topaankoop Kasper Dolberg parten te spelen. 'Verwachten dan Kasper Dolberg dat in zijn eentje gaat compenseren, is (te) veel gevraagd van de Deen. Dolberg heeft maar één trainingsweek in de benen en moet vooral eerst vertrouwd geraken met zijn nieuwe ploegmaats', besluit men.