Lukaku naar Juventus: acht redenen waarom flirt met Oude Dame opmerkelijk is

Lukaku naar Juventus: acht redenen waarom flirt met Oude Dame opmerkelijk is

16-07-2023 14:00 Laatste update: 21-07-2023 09:31
23

Het huwelijk tussen Inter en Romelu Lukaku lijkt voorbij. De Italiaanse topclub is niet zo blij met de flirt van de aanvaller met Juventus. Dat Lukaku en zijn advocaat Sebastien Ledure flirten met de Oude Dame is om meer dan één reden opvallend. VoetbalPrimeur.be praat je bij.

Op zijn dertigste en aan bijna de vooravond van een nieuw seizoen is de toekomst van Lukaku onduidelijk. Wel staat vast dat zijn huidige broodheer Chelsea niet meer op hem rekent. Dat Inter hem niet meer in de bovenste schuif heeft liggen en dat Lukaku zelf Saoedi-Arabië nog geen optie vindt. De clubs lijken ook niet in de rij te staan voor Lukaku, ondanks dat hij in zijn profiel tot de beste spelers ter wereld behoort. Dit komt mede door de vraagprijs van Chelsea en het loon van de speler. Toch blijft de keuze voor Juventus opmerkelijk om meerdere redenen.

1. Van publiekslieveling naar verrader bis
In 2019 zat Lukaku op een zijspoor bij Manchester United. Inter gaf de Rode Duivel een kans op eerherstel. Die greep Lukaku met beide handen. Door het maken van 24 doelpunten en het geven van 11 assist hielp Lukaku Inter mee aan zijn eerste scudetto in elf jaar tijd. Lukaku was meteen de held van Inter, zeker toen hij zei dat hij bij de club ging blijven ondanks de financiële moeilijke situatie van de Nerazzurri. Dat veranderde toen Chelsea interesse toonde. In zijn jeugd droomde de aanvaller om door te breken in het blauwe gedeelte van Londen. Lukaku liet Inter achter zich en de harde kern van de club keerde zich tegen de aanvaller. Helaas voor Lukaku werd zijn nieuwe periode bij Chelsea geen succes. Inter en de harde kern wreven over hun hart en sloten Lukaku tijdens een huurdeal weer in de armen. Nu gaat de geschiedenis zich mogelijk herhalen. 

2. Geen kinderdroom, maar concurrent
Het grote verschil met twee seizoenen geleden is dat Lukaku nu niet flirt met zijn droomclub, maar met de grote rivaal van Inter. Dat maakt het voor het bestuur en de fans nog minder leuk om te horen. De voorbije jaren deed Inter het sportief ook beter dan Juve met onder meer het binnenhalen van de Italiaanse titel en het behalen van de Champions League-finale. Juve was tot het seizoen 2019-2020 ongenaakbaar in Italië, maar die tijd lijkt alweer ver achter ons te liggen. Sportief kreeg Juve stevige klappen. Een titelfeest vond in Turijn al drie jaar niet meer plaats.

3. Geen Champions League voetbal
Ondertussen heeft Juventus het ook moeilijk voor de rechtbank. Vorig seizoen kreeg het elf punten in vermindering wegens fraude. Daardoor was het behalen van Champions League-voetbal plots een utopie. Op het allerhoogste niveau van Europa zal Lukaku dus volgend seizoen niet kunnen uitblinken bij de Oude Dame. Uiteindelijk bleef Juve vorig seizoen achter met een ticket voor de Conference League.

4. Mogelijk helemaal geen Europees voetbal
Toch bestaat de kans dat Juventus aankomend seizoen niet te zien is in het derde Europese clubtoernooi van de UEFA. De reden? Net zoals in Italië hangt Juventus in Europa een straf boven het hoofd voor het schenden van de Financial Fair Play-regels. Normaal zou die straf nog niet voor morgen zijn, maar volgens Corriere dello Sport zou Juventus een deal willen sluiten met de UEFA om aankomend seizoen al Europees geschorst te zijn. Juventus hoopt zich immers aankomend seizoen via de competitie wel weer te plaatsen voor de Champions League. Die vetpot wil het liever niet door de neus geboord zien worden, waardoor het nu eieren voor zijn geld kiest.

5. Juventus moet terug bouwen
In het Allianz Stadium willen ze volgend seizoen terug mee doen voor de prijzen. Dat moet met andere mannen gebeuren dan de voorbije jaren. Zo werd afscheid genomen van Angel Di Maria en Juan Cuadrado. Plots blijkt ook Leonardo Bonucci niet meer in de plannen van Massimiliano Allegri te passen. Paul Pogba lijkt na een jaar van blessureleed dan weer Arabisch geld geroken te hebben. Juventus van zijn kant heeft zich van zijn kant nog niet echt uitgeleefd met het halen van nieuwkomers. De twee nieuwe jongens kwamen voor de … aanval. Al lijkt Arkadiusz Milik meer een rechtstreekse concurrent voor Lukaku dan Timothy Weah.

6. Lukaku zei vijf keer “nooit” tegen Juventus
Ondertussen gaat een oud interview van Lukaku weer viraal. Destijds kreeg Big Rom van SkySport de vraag: “Als Juventus of AC Milan belt, zou je dan gaan?” Tot vijf keer toe gaf Lukaku “nooit” als antwoord. 

7. Racisme bij Juventus richting Lukaku
Begin april van dit jaar was er nog een incident met Lukaku tegen Juventus. In een bekerwedstrijd tegen de Oude Dame zette Lukaku een strafschop om. Na zijn doelpunt vierde de spits op zijn typische manier met het vingertje op de lippen. Hij was de racistische gezangen aan zijn adres beu op en legde zijn haters het zwijgen op. De scheidsrechter trakteerde Lukaku voor zijn gebaar op zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Nadien zette de Italiaanse voetbalbond een streep door de schorsing van de aanvaller. Terwijl er nog 171 fans van Juventus een stadionverbod kregen wegens racistische gezangen richting Lukaku.

8. Fans zitten niet op hem te wachten
In Italië is het niet ongebruikelijk dat spelers het shirt van meerdere topclubs aantrekken. Toch lijken de fans van Juventus niet warm te lopen voor de komst van Lukaku. Dat komt mede doordat Lukaku hielp de hegemonie van Juve wist te breken, zijn uitspraken in het verleden over de club en de gebeurtenissen tijdens de onderlinge duels tussen Juventus en Inter in de voorbije jaren. Maar ach, in het voetbal kan veel veranderen op korte tijd.