Vanhaezebrouck (Gent): “Mannen die hun kop ervoor hebben gelegd”

Vanhaezebrouck (Gent): “Mannen die hun kop ervoor hebben gelegd”

13-07-2023 23:46

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, blikt terug op het afgelopen Jupiler Pro Leagueseizoen. De hoofdtrainer geeft aan dat hij nu wil waken voor een herhaling van het afgelopen seizoen. Vanhaezebrouck vindt dat de groep te klein was voor de hoeveelheid matches.

Hopen opnieuw op druk programma
Volgens Vanhaezebrouck zijn er meerdere manieren om rekening te houden met een druk programma. “Verschillende zaken voor, eerst en vooral moeten we voldoende spelers hebben. Als we een druk programma hebben, zoals wij hopen te hebben dit jaar opnieuw, met veel Europese matches, dan kan je regelmatig afwisselen”, deelt Vanhaezebrouck via de officiële kanalen van Gent.

Vanhaezebrouck vertelt verder over de belastbaarheid per speler. “Tweede zaak is belastbaarheid, intrinsieke belastbaarheid van iedere speler, ik denk dat we in het verleden te veel spelers hadden die problemen hadden, zeker bij zwaardere belasting en meerdere matches”, deelt Vanhaezebrouck.

Watervaleffect
Vanhaezebrouck zag het cascade effect. “Het was een watervaleffect. Vorig jaar hebben we beslist om de kern wat kleiner te houden, op economische redenen, toch te zorgen dat met een iets kleinere kern, we toch nog voldoende kwaliteiten hadden, alleen dat heeft ons parten gespeeld gedurende het jaar”, weet Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck meent dat beperkte individuele belastbaarheid een negatief effect op de groep heeft gehad. “De weinige belastbaarheid van sommigen heeft ervoor gezorgd dat de rest meer en meer moesten spelen. Het was eigenlijk harken heel het jaar door”, aldus Vanhaezebrouck.

Fier op de mannen
Vanhaezebrouck is toch fier op het afgelopen seizoen van Gent. “Je kan eigenlijk alleen maar fier zijn op wat die mannen vorig jaar hebben gedaan, als je dan ziet het parcours dat je hebt afgelegd. Met allemaal mannen die er hun kop voor hebben gelegd maar ook de prijs ervoor hebben betaald”, besluit Vanhaezebrouck.