KAA Gent ziet MSK Zilina eerste duel winnen in kwalificatieronde tegen Levadia

KAA Gent ziet MSK Zilina eerste duel winnen in kwalificatieronde tegen Levadia

13-07-2023 19:30

KAA Gent begint binnenkort aan het Europese seizoen en hoopt zich te kwalificeren voor de Conference League. Daarvoor moet het eerst wel nog enkele kwalificatierondes overleden. De tegenstander in de volgende ronde zou weleens MSK Zilina kunnen worden.

Bij de loting voor de Conference League kreeg Gent de winnaar van het duel tussen MSK Zilina en Levadia als tegenstander. Beide ploegen stonden donderdag voor het eerst tegenover elkaar en kenden ook een winnaar.

In het heenduel haalde Zilina het in eigen huis van Levadia met een 2-1 overwinning. Makkelijk had de thuisploeg het echter niet. Het kwam wel snel op een voorsprong via David Duris, maar zag Ernest Agyire net voor het uur nog de gelijkmaker scoren. De winnende treffer kwam er uiteindelijk pas in het absolute slot nadat Patrik Myslovic een strafschop wist te benutten: 2-1.

Komende week staan beide ploegen nog eens tegenover elkaar in Tallinn. De uiteindelijke winnaar neemt het daarna op tegen KAA Gent in de tweede kwalificatieronde van de Conference League.